Social Icons

Pages

17 Eylül 2012 Pazartesi

Yeşil Mercimekli Pilav


1 kilo yeşil mercimek 1 kilo ete eşdeğerde protein bulundurur içeriğinde ve ayrıca A, B1, B2 ve C vitaminlerini barındırır… Bu sağlıklı bakliyatı özellikle sinirli, kansız ve halsiz kişilerin sıkça tüketmesi gerekmektedir. İşte bu sağlıklı besini tüketmenin lezzetli yollarından biri sizlere… Yeşil Mercimekli Pilav
Yeşil Mercimekli Pilav
Malzemeler
•    1 su bardağı yeşil mercimek
•    2 adet orta boy soğan
•    1 su bardağı pirinç
•    4 diş sarımsak
•    3 yemek kaşığı zeytinyağı
•    1 tatlı kaşığı şeker
•    1 çay kaşığı nane
•    Tuz
•    Karabiber
Üzeri İçin
•    2 adet haşlanmış havuç
Yapılışı
1.  Yeşil mercimekleri bir gece önceden ıslatın.
2.  Ertesi gün mercimekleri yıkayın ve bir tencereye alıp üzerine 3,5 su bardağı su ekleyin ve haşlanıncaya kadar pişirin.
3.  Pirinçleri yıkayın ve süzüp mercimek tenceresine ekleyin.
4.  Mercimek tencersinin içinde suyunu çekene kadar pişirin.
5.  Soğanları ve sarımsakları küçük parçalar halinde doğrayın.
6.  Zeytinyağını tavada ısıtın, doğradığınız sarımsak ve soğanları bu yağda kavurun.
7.  Üzerine şekeri ekleyio karıştımaya devam edin.
8.  Soğanlar pembeleşmeye başlayınca nane, tuz ve karabiberi ekleyin.
9.  Soğanlı karışımı pişen pilavın üzerine ilave edip iyice karıştırın.
10 Haşlanmış havuçlarıda küp şeklinde doğrayıp pilavın üzerine serpiştirin.
11 En üste de az karabiber ve nane serptikten sonra servis edin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız