Social Icons

Pages

12 Eylül 2012 Çarşamba

Süzme Patlıcan Çorbası


Sizlerle paylaşmak istediğim Ramazana özel yemek tariflerimden biri de Süzme Patlıcan Çorbası tarifi. İftar davetlerinde fark yaratmak ve alışılmış çorbaların dışına çıkmak isteyen arkadaşlar için lezzetli, kekikli tereyağı soslu, güzel bir Süzme Patlıcan Çorbası
Süzme Patlıcan Çorbası
Malzemeler
•    3 adet patlıcan
•    1 su bardağı süzme yoğurt
•    1 diş sarımsak
•    25 gr tereyağı
•    1 yemek kaşığı un
•    1 lt sıcak su
•    Karabiber
•    Tuz
Yapılışı
1.    Patlıcanları fırın ızgarasında közleyerek kabuklarını soyun.
2.    Büyük bir kâsede yoğurt ve rendelenmiş sarımsaklar ile iyice karıştırın.
3.    Tereyağını tencerede eriterek, un ekleyin ve sararıncaya kadar kavurun.
4.    Patlıcan karışımını ekleyip karıştırın ve sıcak su, tuz, karabiber ilave edip kısık ateşte 15 dk. kaynatın.
5.    Karışımı blender’den geçirip pürüzsüz hale getirin.
6.    Tereyağını eriterek kekik ile karıştırın ve çorbayı servis kaselerine alıp üzerine kekikli tereyağını gezdirerek sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız