Social Icons

Pages

12 Eylül 2012 Çarşamba

Sarımsak Çorbası


Sarımsağın faydalarını saymakla bitiremediğimiz gibi çorbasının faydaları da saymakla bitmez. Fakat hem lezzetli hem de sağlıklı olan bu çorbanın en önemli etkilerinden biri yüksek tansiyon hastalarının kan basınçlarını normal seviyelerde tutabilmeleri için önerilen şifalı bir çorba olmasıdır. Ayrıca vücuttaki mikropları öldürerek dirençli kalmamızı sağlayan Sarımsak Çorbasını her mevsim yapıp sağlıkla içebilirsiniz.
Sarımsak Çorbası
Malzemeler
•    20 diş sarımsak
•    2 su bardağı süt
•    3 çorba kaşığı zeytinyağı
•    3 çorba kaşığı un
•    2 su bardağı su
•    3 su bardağı tavuk suyu
•    1 çorba kaşığı sirke
•    2 adet yumurta sarısı
•    1,5 su bardağı krema
•    Tuz
•    Karabiber
Üzeri İçin:
•    1 çorba kaşığı kıyılmış herhangi bir yeşillik
•    Tereyağı
Yapılışı
1.    Sarımsak dişlerini soyun ve 1 bardak sıcak tuzlu suda 5 dk. bekletin.
2.    Süzün ve tekrar 5 dk. 1 bardak sıcak suda bekletin.
3.    Süzerek kaynamakta olan süte ilave edip, 5 dk. pişirin.
4.    Sarımsakları delikli kepçe ile sütten alıp, zeytinyağını tavada ısıttıktan sonra sarımsakları ekleyin ve kısık ateşte pembeleştirin.
5.    Un ilave ederek sürekli karıştırıp 1 dk. kavurun.
6.    Tavuk suyunu kaynatıp sıcak olarak azar azar sarımsağa ilave edin.
7.    Sirkeyi ilave edip karıştırın. Tuz ve biber serpiştirin.
8.    Çorba koyulaşmaya başlayınca ateşten alıp mikserle çırpın.
9.    Tekrar ocağa koyarak birkaç dk. daha pişirin.
10.  Yumurta sarılarını çırpıp, krema ile birlikte çorbaya ilave edin.
11.  Üzerine yeşillik ve hafif kızarttığınız tereyağını ilave edip sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız