Social Icons

Pages

1 Eylül 2012 Cumartesi

Sarelle Tarifi

MALZEMELER
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 4 çorba kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 2 kaşık tereyağı
  • 2 tepeleme çorba kaşığı kakao
  • 1 çay bardağı öğütülmüş fındık


YAPILIŞI
Bir kasede yumurta sarıları, süt, şeker ve vanilyayı köpük olana kadar çırpın. Kakao ve nişastayı ekleyip tekrar çırpın, yağı da ekleyip ocağa alın muhallebi kıvamına gelene kadar kısık ateşte pişirin. Ocaktan alın ve mikserle iyice pürüzsüz olana kadar çırpın fındığını ekleyip tekrar çırpın. Soğuyunca cam kavanoza koyup buzdolabında bekletin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız