Social Icons

Pages

14 Eylül 2012 Cuma

Pırasa Çorbası Kremalı


Kremalı olarak hazırlanan çorbaları daha çok seviyorum. Çünkü lezzeti daha müthiş ve içimi daha yumuşak oluyor bana göre. Oruçların yaklaşmasıyla da enerji kazanabileceğimiz yumuşak içimli nefis çorbalara ihtiyacımız olduğundan, patates, pırasa ve havuçla bol vitaminli ve kremalı nefis bir çorba hazırladım bu tarifimde. İftar sofralarınıza dahil edeceğiniz bu nefis çorba bütün günün açlığını gidereceği gibi, enerjinize enerji katacak lezzetli bir başlangıç diyebilirim.
Kremalı Pırasa Çorbası
Malzemeler
•    1 adet havuç
•    3 adet iri pırasa
•    1 adet patates
•    1 adet kuru soğan
•    200 ml krema
•    2 çorba kaşığı zeytinyağı
•    4 su bardağı et suyu
•    Nane
•    Tuz
•    Kırmızı pul biber
Yapılışı
1.   Soğanı soyup küp şeklinde doğrayın.
2.   Derin bir tencerenin içine zeytinyağını koyup hafif kızıdırın ve küp şeklinde doğradığınız soğanları yağın içine ekleyin.
3.   Patates, havuç ve pırasaları istediğiniz bir şekilde doğrayın ve soğanların üzerine tuz ile birlikte ekleyerek hepsini bir soteleyin.
4.   4 su bardağı et suyunu üzerine ilave edin ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
5.   Pişen sebzeleri blendardan geçirin.
6.   Üzerine kremayı ekleyip 5 dakika kadar kaynatın.
7.   Tavada çok az zeytinyağını kızdırıp nane ve kırmızı pul biberi içine atıp karıştırın.
8.   Naneli bu sosu çorbanızın üzerine dökerek servis edin.
Afiyet olsun.
Notlar:
•    Dilerseniz et suyu yerine tavuk suyu da kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız