Social Icons

Pages

4 Eylül 2012 Salı

Kıymalı Pide Tarifi


Hamuru için malzemeler:
4 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
40 gram yaş maya
1 adet yumurta sarısı
1 adet yumurta
1 kahve fincanı tereyağı
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz

Kıymalı pide malzemeleri:
250 gram kıyma
2 adet kuru soğan
2 adet sivri biber
6-7 dal maydanoz
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı:
Ilık sütte mayayı eritin ve kabarana kadar bekletin. Tereyağını eritin. Unu yoğurma kabına aktarın. Ortasını açın ve erittiğiniz tereyağının yarısı, yumurtayı, mayalı sütü ve tuzu ekleyip yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp iyice kabarana kadar ılık bir ortamda bekletin. Soğanların kabuklarını soyup ince doğrayın. Sivri biberleri ve maydanozu kıyın. Tereyağının kalanı ile soğanları ve biberleri kavurun. Kıymayı ilave edip karıştırarak kavurmaya devam edin. Maydanoz, karabiber ve tuzu ekleyip iyice karıştırın. Ocaktan alıp, ılınması için bekletin. Mutfak tezgahına un serpin ve hamuru burada yoğurup 6 parçaya ayırın. Her parçayı merdaneyle oval şekilde açın. Kıymalı karışımı hamurlara paylaştırın. Uzunlamasına olan kenarları iç tarafa doğru kıvırın. Üzerlerine fırça yardımıyla sıvı yağı sürün. Kenarlarına yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin. Dilimleyip, sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız