Social Icons

Pages

10 Eylül 2012 Pazartesi

Kıymalı Patates Kayığı


Patatesle hazırlayacağınız nefis tariflerinize bu Kıymalı Patates Kayığı tarifimi de mutlaka eklemelisiniz. Hazırlanışı kumpiri aratsada bu tarifim lezzet olarak bambaşka bir tat...
Kıymalı Patates Kayığı
Malzemeler
•    2 adet orta boy soğan
•    5 adet sivri biber
•    150 gr yağsız kıyma
•    ½ demet maydanoz
•    7 adet iri boy patates
•    ½ çorba kaşığı salça
•    3 çorba kaşığı sıvıyağ
•    Tuz
•    Karabiber
Üzeri İçin
•    1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı
1.   Patatesleri kabukları ile birlikte oradan ikiye bölün ve fırın tepsisine dizin.
2.   Önceden 180 C’ye ısıtılmış fırında közleyin.
3.   Tavaya sıvıyağı alıp ısıtın.
4.   Soğanları küp şeklinde doğrayın ve ısıttığını yağda kıymayla birlikte kavurun.
5.   Sivri biberleri ve maydanozu ince doğrayıp tavaya ekleyin.
6.   Salça, tuz ve karabiberide tavaya ilave edip birkaç dakika kavurun.
7.   Közlenmiş patateslerin ortalarını oyup hazırladığınız karışımı içlerine doldurun ve fırın tepsisine dizin.
8.   Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
9.   Önceden 180 C’ye ısıtılmış fırında kaşar peyniri eriyene kadar pişirin.
10. Sevdiğiniz salata eşliğinde sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız