Social Icons

Pages

9 Eylül 2012 Pazar

Katmer


Az malzemeyle yapılan en lezzetli yiyeceklerden biri var şimdi sıradaMmutfağımızın vazgeçilmez lezzetlerinden Katmer, her şehirde her yörede farklı şekilde hazırlansa da hepsinin özü aynı. İşte bu tarifte  adım adım fotoğraflarıyla lezzetli bir Katmer tarifi..
Katmer
Malzemeler
•    6 su bardağı un
•    2 kibrit kutusu büyüklüğünde tereyağı
•    1 paket (10 gr) maya
•    Tuz
Yapılışı
Una maya ve tuz konur. Sıcak su ile yoğulur (kulak memesi kıvamında) ve bezelere ayrılır. Ayırdığımız hamur bezeleri merdane yardımı ile acılır. (Açarken hamurumuz merdaneye yapışıyorsa un kullanılır.) Açtığımız hamurlara hafifce eritiğimiz tereyağı hamurun her tarafına sürülür. Hamur rulo yapılır ve tekrar açılır. Teflon tavada pişirilir ve piştikten sonra tereyağı sürülür.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız