Social Icons

Pages

10 Eylül 2012 Pazartesi

Karnabahar Burger


Demir ve potasyum kaynağı olan karnabahar kansızlığı önler, kanser riskini en aza indirir, kalp hastalıkları ve yüksek tansiyona karşı koruyucudur. Bu sağlıklı sebzeyi sevenler kadar sevmeyenlerde var tabi ve bu listenin en başında çocuklar gelir. Fakat hazırladığım bu nefis karnabahar köftesi çocuklarınız dahil kimsenin hayır diyemeyeceği bir lezzet… Deneyin ve görün...:)
Karnabahar Burger
Malzemeler
•    3 adet patates
•    2 adet yumurta
•    3 dal taze soğan
•    1 çay bardağı un
•    1 adet havuç
•    1 adet kereviz
•    1 çorba kaşığı tereyağı
•    1 adet küçük boy karnabahar
•    1 adet pırasanın beyaz kısmı
•    3 dal taze soğan
•    3 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
•    1 çay bardağı galeta unu
•    Tuz
•    Karabiber
Kızartmak İçin
•    Sıvıyağ
Yapılışı
1.   Karnabaharı ince ince doğrayın.
2.   Patatesleri haşlayın ve çatalla ezin.
3.   Havucu ve kerevizi temizleyip rendeleyin.
4.   Pırasayı ve taze soğanları ince ince doğrayın.
5.   Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayrı kaselere ayırın.
6.   Tereyağını bir tavada eritin bu yağda havucu ve kerevizi kavurun.
7.   Üzerine karnabahar, pırasa, taze soğan ve tuzu ilave edin.
8.   Karnabahar yumuşayana kadar pişirin.
9.   Maydanozları ince kıyın ve pişen karnabahara patates, yumurta sarısı ve karabiberle birlikte ilave edip karıştırın.
10. Yumurta akına çok az tuz atıp karıştırın.
11. Unu tuz ve karabiberle harmanlayın.
12. Galeta ununu ayrı bir kaba alın.
13. Hazırladığınız köfte harcından madalina büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzun içinde yassılaştırın.
14. Tavaya sıvıyağı kpyup kızdırın.
15. Hazırladığınız köfteleri önce una, sonra yumurta akına daha sonra da galeta ununa batırıp kızgın yağda pişirin.
16. Sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız