Social Icons

Pages

18 Eylül 2012 Salı

İmam Bayıldı


Bu yemeği her yediğimde neden bu ismi aldığını merak eder dururdum. Küçük bir araştırma sonunda öğrendim ki; Bir camii imamı bütün köylüyü iftara çağırıyor. Bu sofrada bu yemeği yerken köyün delisi tarafından bayıltılıyor ve tarifin adı da İmam Bayıldı olarak kalıyor :) Bu hikaye ne kadar gerçek bilmiyorum ama lezzeti gerçekten insanı bayıltıcak cinsten..
İmam Bayıldı
Malzemeler
•    5 adet domates
•    3 adet soğan
•    1 kg küçük boy patlıcan
•    ½ su bardağı zeytinyağı
•    2 diş sarımsak
•    ½ çay kaşığı toz şeker
•    ¼ bardak su
•    4 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
•    2-3 yemek kaşığı limon suyu
•    Tuz
Yapılışı
1.    Patlıcanları yıkayıp saplarını kesin.
2.    Bıçakla ortadan ikiye bölün.
3.    Bombeli kalan tarafını kenarda mesafe kalacak şekilde biraz derinden kesin.
4.    Soğanları halka şeklinde doğrayın.
5.    Küp şeklinde doğradığınız domates ve ince kıydığınız maydanozlarla karıştırın.
6.    Ezilmiş sarımsak, limon suyu, şeker ve tuzu ilave ederek karışımı lezzetlendirin.
7.    Tavaya zeytinyağını dökerek kızdırın.
8.    Patlıcanların iki tarafını kızartararak, kağıt havlu üzerinde bekletin.
9.    Patlıcanları dikdörtgen fırın tepsisine dizin.
10.  Kestiğiniz yerlerden açın ve içine hazırladığınız harcı doldurun.
11.  Üzerine su ilave ederek fırında veya ocakta pişirin.
Afiyet olsun.
Notlar:
•    İmam bayıldı yemeğini damak zevkinize uygun baharatlarla zenginleştirerek hazırlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız