Social Icons

Pages

23 Eylül 2012 Pazar

Çilekli Tart


Yapımı zahmetli fakat lezzetine değer tariflerle yorulmadan keyifle uğraşırız. Tartlar da bunlardan biridir. Bu yüzden sizlerle nefis tartlardan biri olan Çilekli Tart tarifini paylaşmak istiyorum. Bu tarttaki çileklerin üzerine tart jölesi veya sulandırılmış çilek reçeli dökerek parlaklık verirseniz hem mideye hemde göze hitap etmiş olursunuz :).
Çilekli Tart
Malzemeler
Tabanı İçin:
•    250 gr. tereyağı
•    2 adet yumurta
•    1 kahve fincanı süt
•    1 su bardağı toz şeker
•    2 su bardağı un
•    1 paket vanilya
•    ½ çay kaşığı kabartma tozu
Krema İçin:
•    2 su bardağı süt
•    2 yemek kaşığı un
•    1 adet yumurta
•    3 yemek kaşığı toz şeker
•    1 paket vanilya
•    1 tatlı kaşığı tereyağı
Üzeri İçin:
•    400 gr. çilek
Yapılışı
1.    Tereyağını eriterek şeker vanilya ve süt ilave ederek mikser ile karıştırın.
2.    Yumurtaları ekleyin. Un ve kabartma tozunu harmanlayıp azar azar ilave edin.
3.    28 cm. çapında bir tart kalıbını yağlayıp hamuru içine dökün .
4.    Daha önceden ısıtmış olduğunuz 180 °C fırında pişirin.
5.    Tart tabanı soğurken kremayı hazır hale getirin. Süt, un, şeker, yumurta ve vaniltayı bir tencerede karıştırıp orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
6.    Ocaktan almadan 2 dk. önce tereyağını ekleyip karıştırın.
7.    Soğuyan tart tabanınıkalıptan çıkartın ve ortatdaki boşlığa krema doldurun.
8.    Çilekleri saplarından ayırıp dilimleyin ve dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız