Social Icons

Pages

2 Eylül 2012 Pazar

Çikolatalı Parfe Tarifi

Çikolatalı Parfe
ÇİKOLATALI PARFE

MALZEMELER

2 adet yumurta
3 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı kakao
3 çorba kaşığı pudraşekeri
1 paket (300 gr) krem şanti
Süslemek için: Çilek dilimleri


YAPILIŞI 


Küçük bir tencereye yumurtaları ve toz şekeri aktarıp, yumurtalar iyice kabarana kadar çırpın. İçine kakaoyu, pudraşekerini ve iyice çırpılmış krem şantiyi ilave edip karıştırın. Malzemeyi birbirine iyice yedirdikten sonra, karışımı arzu ettiğiniz pasta kalıbına dökün. Buzdolabının buzluk kısmında ya da dondurucuda 2-3 saat bekletin. İyice katılaşınca dolaptan çıkarın. Bıçak yardımıyla parfenin kenarlarını kalıptan ayırın. Kalıbın altına sıcak suya bastırılmış bez gezdirip, parfenin kalıptan ayrılmasını sağlayın. Soğutulmuş servis tabağına aktarıp, çilek dilimleriyle süsleyin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız