Social Icons

Pages

23 Eylül 2012 Pazar

Brioche


Yüksek miktarda yumurta ve tereyağı içeren bu Fransız ekmekleri, kalorilerinden olsa gerek baş döndürücü bir lezzete sahipler. Hamuru son derece yumuşak bu ekmekleri, benim gibi peynirli hazırlayabileceğiniz gibi içine çikolata koyarakta hazırlamanız mümkün.
Brioche
Malzemeler
•    500 gr un
•    100 gr toz şeker
•    1 çay kaşığı tuz
•    15 gr toz maya
•    4 yumurta
•    1 portakalın rendelenmiş kabuğu
•    300 gr tereyağı
•    150 gr kaşar peyniri
Yapılışı
1.    Şeker, tuz ve mayayı bir kapta harmanlayın.
2.    Unu eleyerek karışıma ilave edin.
3.    3 yumurta, tereyağı ve rendelenmiş potakal kabuğunu unlu karışıma ekleyip yoğurun.
4.    35 dakika mayalandırın.
5.    Bu sırada peyniri küp şeklinde doğrayın.
6.    Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalar haline getirerek peynir dilimlerini içine yerleştirin.
7.    Brioche kalıplarına yerleştirdiğiniz hamurları 30 dakika oda sıcaklığında dinlendirin.
8.    Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, 200 C'ye ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Notlar:
•    Briochelerinizi damak tadınıza göre sade yada içine çikolata sosu doldurarak da hazırlayabilirsiniz.
•    İsteğinize göre üzerlerine susam yada ceviz serperek servis edebilirsiniz.
•    Mayalı hamuru dinlendirirken, ılık bir ortamda üzerini nemli bir bez ile örterek bekletin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız