Social Icons

Pages

12 Eylül 2012 Çarşamba

Balkabağı Çorbası (Kremalı)


Güçlü bir antioksidan olan balkabağı, aynı zamanda C vitamini zenginidir. Vücudumuzu kalp hastalıklarına ve enfeksiyonlara karşı korur. Bu sağlıklı sebzeyi pastadan, çorbaya kadar geniş bir alanda kullandığımı daha önceki tariflerimde de belirtmiştim ve sebzeli çorbasını yayınlamıştım. Bu sefer bol kremalı yoğun balkabağı aromalı bu sade çorbasını yayınlıyorum.
Kremalı Balkabağı Çorbası
Malzemeler
•    2 çorba kaşığı mısır unu
•    2 su bardağı süt
•    2 su bardağı su
•    1 dilim haşlanmış bal kabağı
•    1 paket krema (200 ml)
•    2 diş sarımsak
Yapılışı
1.   Tencerede tereyağını ısıtın.
2.   Mısır ununu bu yağda kavurun.
3.   Su ve süt ekleyip karıştırın.
4.   Balkabağını robotton geçirip püre haline getirin ve tencereye ilave edin.
5.   Krema ilave edip 5 dakika daha pişirin.
6.   Sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız