Social Icons

Pages

6 Eylül 2012 Perşembe

Baklava Tarifi


Bazen annelerimizden ısrarla yapmalarını istediğimiz ev Baklavası zahmetli fakat dışardaki tatlılardan daha lezzetli gelir. İncecik açılan hamurlar arasına yerleştirilen cevizler şerbetiyle buluştuğunda bayramlarda misafirlerimize sunulacak en lezzetli tatlıdır.
Baklava
Malzemeler
•    1 çay bardağı sıvıyağ
•    1 çay bardağı su
•    1 adet yumurta
•    ½  limon
•    1 yemek kaşığı sirke
•    1 tatlı kaşığı şeker
•    Tuz
Yapılışı
Malzemeleri karıştır, yoğur baklavayı 5 er 5 er aç. İç malzemesi cevizi isteğe göre baklavanın arasına serpiştir. Baklavayı açtıktan sonra baklavanın üzerine 1 paket margarini ve 1 su bardağı sıvıyağı eritip üzerine döküp fırına ver 250 °C pişir. Şerbeti:3 su bardağı şeker, 3 su bardağı su. Baklava soğuduktan sonra, şerbet ılıkken dökülecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız