Social Icons

Pages

17 Eylül 2012 Pazartesi

Bademli Pilav


Pilav bizim evde oldukça sevilen ve her çeşiti büyük bir iştahla yenilen yemeklerden birisidir. Bu nedenle mutlaka her yemeğin yanına pilav hazırlıyorum. Tabi pilavı sade olarak çok sevmediğim için mutlaka farklı çeşitlerini hazırlıyorum. İşte bunlardan birisi de bu nefis bademli çeşiti…
Bademli Pilav
Malzemeler
•    2 kase sıcak su
•    1 kase pirinç
•    2 çorba kaşığı tereyağı
•    2 çorba kaşığı file badem
•    7-8 dal maydanoz
•    Tuz
Yapılışı
1.   Pirinçleri yıkayın ve süzün.
2.   Bademleri sıcak suyun içerisinde bekletin.
3.   Tereyağını eritin ve pirinçleri ekleyip kavurun.
4.   Üzerine tuzunu ve suyunu ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
5.   Piştikten sonra kağıt havlu örtüp demlenmeye bırakın.
6.   Pilavı servis tabağına alın.
7.   Üzerine sıcak suda beklettiğiniz file bademleri yayın.
8.   Maydanozları ince kıyıp bademleri üzerine serpiştirdikten sonra servis edin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız