Social Icons

Pages

17 Eylül 2012 Pazartesi

Ahududu Şurubu


Sağlıklı içecek seçeneklerinden meyve şurupları özellikle pilavlı ya da etli yemeklerin yanında aradığımız içeceklerdir. Nefis lezzetiyle ağızlara tat veren bu şuruplardan Ahududu Şurubunu sizlere sunuyor ve afiyet olsun diyorum :).
Ahududu Şurubu
Malzemeler
•    1,5 kg şeker
•    1 kg ahududu
•    30 gr limon tuzu
Yapılışı
1.    Ahududuları ayıklayıp temiz bir hale getirdikten sonra yıkayın.
2.    Bir süzgeç yardımı ile suyunu iyice süzüp, ahududuları toz şekerle ovalayarak yoğurun.
3.    İçerisindeki şekerin tamamen erimiş olması için 12 saat kadar bekletin.
4.    Şekerin tamamen eridiğinden emin olduğunuzda ahududuyu, ince delikli bir süzgeçten geçirin ve sıkarak süzün.
5.    Süzgeçte kalan posasına ½  su bardağı su koyup tekrar yoğurun ve sıkın.
6.    Elde ettiğiz şuruba 30 gr. limon tuzu katıp eritin. Süzgeçten geçirin ve bir şişeye doldurup serin bir ortamda saklayın.
7.    Bir su bardağına iki parmak ahududu şurubundan koyup, üzerini de su ile tamamladıktan sonra karıştırıp servis yapın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız