Social Icons

Pages

2 Eylül 2012 Pazar

Acem Pilavı Tarifi

Acem Pilavı
MALZEMELER :

500 gr. kuzu eti
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı kuru bezelye
3 çorba kaşığı margarin
1 adet soğan
2 adet sivri biber
2 adet taze soğan
3 su bardağı et suyu ya da 1 adet bulyon tablet
2 çorba kaşığı çam fıstığı
1 tutam tuz




YAPILIŞI :

Pirinçleri ayıklayıp, bir süzgeçin içinde nişastası gidene kadar yıkayınız .Kuru soğanı piyazlık doğrayınız.
Taze soğanları ayıklayıp, ince ince kıyınız. Sivri biberlerin tohumlarını çıkarıp, doğrayınız.

Yayvan bir tencerede Margarini kızdırıp, içine kuzu etlerini, ilave edip, etler suyunu çekene kadar kavurunuz. Etler kavrulunca içine dolmalık fıstıkları ve doğranmış sivri biberleri ekleyip, kavurunuz.

 Dolmalık fıstıklar renk alınca içine piyazlık doğranmış kuru soğanları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar sote ediniz. Soğanlar renk alınca , içine yıkanmış pirinçleri ve az tuz ilave edip, kavurunuz.

En son olarak içine doğranmış taze soğanları bezelyeleri, et suyunu, tuz - karabiberi ilave edip, kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak hiç karıştırmadan, pirinçler göz göz olana kadar pişiriniz.

Pişen pilavı demlendirip, sıcak olarak servis ediniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız